Swimrun under & runt en stor bro…

Det hela började egentligen med att jag var jävligt uttråkad på somrarna…

2011 simmade jag mitt första masters SM i simning efter en paus på 20 år från simning på elitnivå, jag ”hittade hem igen” & idrotten var åter ett faktum i mitt liv.
När man har tre kids födda med en minuts mellanrum krävs det en viss känsla för kreativitet & självdisciplin & man lär sig att uppskatta all träningstid som blir till över på dygnets 24 timmar.
Löpningen blev ganska snabbt ett bra komplement i träningen & logistik livet, då det bara är att snöra på sig skorna, öppna dörren & göra som Maiden:

run

& 2014 fick jag frågan av en söderkis om jag ville köra ett swimrun lopp som heter Kustjagaren med honom.

På fråga 1: Vad är swimrun?
På fråga 2: Vad är Kustjagaren?
På fråga 3: Vad har man på sig?
På fråga 4: Hur tränar man inför detta?
…OCH på fråga 5: Hur i hela friden skulle jag ha råd att finansiera detta kalas?

Många frågor & jag hittade svaren.
Jag var nyskild på denna tiden & fattig som en kyrkråtta, men i min natur så är jag Doer med stort D.

”Hm”, sponsorer?
Finns det månne företag som vill sponsra en medelålders kvinna som vid denna tidpunkt var anmäld & klar inför sitt första swimrun lopp? Många har säker inte slutat att skratta ännu…men det visade sig vara möjligt!

Till saken hör, att min master simning gick väldigt bra under denna tidpunkt, så jag kunde ju faktiskt stoppa ner några meriter (cirkus 30 SM-guld sedan kick off 2011, nordisk mästarinna & lite annat smått & gott) i sponsorbreven.

bron 10bron 11

Företagen ovan signade upp mig & under samtliga tävlingar/träningar & gårdagens generalrepetion inför sommarens swimrun tävlingar Kustjagaren (för 4:e året på raken) OCH i år för första gången även Amfibiemannen, är jag ytterst tacksam för deras samarbete med mig.
Dessa företag har gett mig en ekonomisk möjlighet ”to live my dream” & nu är jag dessutom inte uttråkad eller sysslolös på somrarna 😉 .

Vem jag kör mina swimrun lopp med? Ja, det är med en & samma vapendragare, den där söderkisen som lockade in mig i fördärvet swimrun, som är alldeles alldeles underbart!

bron 13

Gårdagens generalrep hölls varken på Dramaten i vår hufvudstad, nä vi höll till i parkernas stad Malmö.

Malmö City Swimrun var arrangör för detta träningspass som förhoppningsvis även blir en framtida swimrun tävling. Vi skåningar får åka ganska långt upp i vårt avlånga land för att tävla, så denna destination hade varit så välkommet.
Det kostade gratis att deltaga & vi var en tapper liten skara på fem personer som deltog.
Outfitten för dagen såg ut så här:

bron 2

Jag hade stoppat ner en shorty dräkt för säkerhets skull & satte faktiskt på mig den till att börja med, men det var kallt som fasen i vinden (trots ca 17 grader i luften) & eftersom vi skulle hålla ihop under hela loppet & jag misstänkte att jag skulle behöva vänta in de andra efter simningarna, så blev det hel dräkt till slut.

Jag hade min premiär träning den 8 april i huvudet…då var det inte mer än cirkus 8 grader i vattnet & såg ut så här:

bron 7

Igår var det betydligt varmare:

bron 3

Vi började vid Malmös icke lutande Pisa torn, Turning Torso i Västra hamnen:

bron 9

& banan såg ut så här:

bron 8

Jag blev snabbt varse om att den hela dräkten var ett bra val eftersom jag fick vänta in de andra efter samtliga simsträckor. Det var kallt & man blev stelare & stelare ju längre in i loppet vi kom.
Det var några alldeles magnifika timmar & det var en väldigt varierad terräng med allt från asfalt, gräs, uppför backe & nerför backe, sandstrand till upp -& nedstigningar över stora stenar.
Just dessa stenar är INTE min favorit & i huvudet ser jag mig själv snava & både slå ut tänder & spräcka näsben…har dock inte hänt hitintills.
De värsta stenarna är de närmst vattnet, med sjögräs som blir ”Bambi på hal is hala”.
Simningen under bron var absolut mäktigast, wow!!

bron 1

Här beslöt vi oss för att ligga på ett pärlband & vi försökte ha extra koll på varandra.
Killen som höll i detta arrangemang hade placerat ut en cykel med vattenflaskor i cykelkorgen så att vi kunde fylla på med vätska, enkelt & så gott!

När man har avverkat cirkus 3 timmars fysisk aktivitet brukar jag bli ganska kinkig på löpningen. Jag tycker rent ut sagt att löpning är skittråkigt & blir lite småirriterad inombords.
Det var tre stycken 3 km löpningar på slutet & det var bara att bocka av & signa check på dem innanför pannbenet. Vid detta laget började även energidepåerna i kroppen ge sig till känna & den hela dräkten blev VARM. Under de sista simningarna, var det riktigt svalkande att hoppa i & jag låg & fantiserade om grillad kyckling & saltlakrits.

Löpningen blev lite längre & landade på en halvmara (22 km) & simningen på cirkus 3 km.
Kustjagaren är fördelad på detta vis; 26 km löpning & 4,3 km simning & Amfibiemannen; 22 km löpning & 5,5 km simning.

Så här glada var vi efteråt (moi till vänster);

bron 5

Som vanligt orkar jag aldrig svida om på plats, utan placerade en handduk på förarsätet i bilen & cabbade ner dräkten & körde hem.
Man ber alltid till högre makter att Farbror Blå inte ska stoppa en för rutinkontroll i denna outfitten & en doft av svett & tång.

I byn där jag bor, har det varit Dansbandsgala (inte min kopp te) under helgen…& igår var det grand finale.
Gissa vilken buss som la sig framför mig en km från bostaden? Ödets ironi?

bron 4

Med skavsår runt hela halsen (glömmer alltid vaselinet…) likt strypmärken från våtdräkten & grävlingsögon efter simglasögonen var det bara att svida om till sommarklänning, då det vankades partaj på picknickfilt.

Smaken är som baken, men denna lördag blev en flavour som är helt i min smak, möten med fantastiska människor under en mäktig bro & på en picknickfilt i all enkelhet.

By the way, så fyller denna medelålders kvinna 46 i år 😉 .

bron 14

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s